Buradasın
Et bonfile ile patates püresi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et bonfile ile patates püresi yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayın 2.
- Haşlanan patatesleri ezin ve içine tuz, tereyağı ekleyin 2.
- Sütü ılıtın ve patateslere ekleyin 2.
- Kıvamını istediğiniz şekilde ayarlayın 2.
- Tavayı ocağa alın, eti koyun ve coss sesi gelene kadar ısıtın 2.
- Etleri tavaya alın ve servis yapın 2.
Alternatif bir tarif:
Pancarlı patates püresi yatağında bonfile için gerekli malzemeler:
- 3 patates 3;
- 1 büyük boy pancar 3;
- 5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 3;
- 1 tatlı kaşığı parmesan peyniri rendesi 3;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 3;
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 3;
- 3/4 su bardağı soğuk süt 3;
- tuz 3;
- karabiber 3;
- 4 parça dana bonfile 3.
Yapılışı:
- Patatesleri ve pancarı soyup büyük parçalar halinde kesin 3.
- Tencereye koyup, üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve iyice yumuşayana kadar haşlayın 3.
- Sebzeler yumuşayınca karıştırma kabına alıp el blenderinden geçirin 3.
- Tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip ısıtın 3.
- Püreyi ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra sütü ekleyin 3.
- El blenderinden geçirerek bütün malzemenin iyice karışmasını sağlayın 3.
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp, rendelenmiş peynirinizi ekleyin ve peynir iyice eriyinceye kadar karıştırarak pişirin 3.
- Dökme tavanızı ısıtıp bonfileleri yağ koymadan kızartın 3.
- Pancarlı pürenin üzerine bonfileleri koyarak servis yapın 3.
Not: Tarifler, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: