Kıyma makinesi olmadan kıyma çekmek için birkaç yöntem kullanılabilir: Bıçak ile kıyma çekme: Et, parçalara ayrılır ve buzdolabında bekletilir. Etler küçük küpler halinde kesilir. Kesme tahtasında, bıçak etin liflerinin yönüne dik olarak kullanılarak kıyma haline getirilir. İşlem, kıymanın istenen kıvamda olması için birkaç kez tekrarlanabilir. Blender veya mutfak robotu ile kıyma çekme: Et, küçük parçalara kesilir ve buzdolabında bekletilir. Blender veya mutfak robotunun haznesi hazırlanıp, gerekirse içine bir miktar sıvı eklenir. Küçük et parçaları cihaza eklenerek düşük hızda çalıştırılır. Kıyma kontrolü yapılıp, gerekirse işlem tekrarlanır. Rende ile kıyma çekme: Et, küçük parçalara kesilir ve buzdolabında bekletilir. Etler rendeye konularak ince ince rendelenir. Kıymanın kıvamı kontrol edilip, gerekirse daha fazla rendeleme yapılır. Kıyma işlemi sırasında hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve kullanılan aletler her işlemden sonra yıkanmalıdır.