Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erzurum Cağ Kebabı'nın meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Yalın ve doğal malzemeler: Cağ kebabı, sadece kuzu eti, soğan, yoğurt, zeytinyağı, tuz, karabiber ve çeşitli baharatlarla hazırlanır 13.
- Geleneksel pişirme yöntemi: Etler, özel baharatlarla marine edildikten sonra yatay dönen bir şişte odun ateşinde yavaşça pişirilir 123. Bu yöntem, etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 2.
- Kendine özgü sunum: Pişen etler, "cağ" adı verilen küçük şişler üzerinde dilimlenerek servis edilir 13.
- Yüksek rakım etkisi: Etin, yüksek rakımda beslenen koyun ve kuzu etinden yapılması, kebaba özel bir aroma katar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: