Buradasın
Erzurum cağ döneri nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erzurum cağ döneri yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) 15;
- 1 adet soğan 15;
- 100 gr yoğurt 1;
- yeterli miktarda lavaş ekmeği 1;
- 4 adet domates 1;
- 6-7 adet yeşilbiber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesilir 15.
- Ayrı bir kapta soğan ince ince doğranır ve üzerine yoğurt, karabiber ve tuz koyularak iyice karıştırılır 1.
- Parmak kalınlığında kesilmiş etler bu terbiyeye yatırılıp buzdolabında 24 saat bekletilir 1.
- Buzdolabından alınan terbiyeye yatırılmış etler kebap için hazırlanmış özel şişlere takılarak yatık halde odun ateşinde çevire çevire pişirilir 1.
- Bir başka yerde domatesler parmak kalınlığında halka halka kesilip yeşil biberlerle birlikte közlenir 1.
- Kebabın kızaran kısımlarına yine özel olarak hazırlanmış cağ denilen ince şişler takılarak döner bıçağıyla porsiyon halinde kesilip ızgaraya alınır ve şişin alt kısmına gelen et kısa bir süre daha kızartılarak şişlerle birlikte servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: