Erzincan usulü gendime çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı fasulye (akşamdan ıslatılmış); 1 su bardağı gendime (yıkandıktan sonra); 1 adet soğan (küçük doğranmış); 2-3 yemek kaşığı tereyağı; Tuz ve karabiber; Yarım su bardağı yoğurt veya ayran; Taze maydanoz ve dereotu (isteğe bağlı); Nane (süsleme için). Yapılışı: 1. Fasulyeleri süzün. 2. Bir tencereye fasulyeleri ve gendimeleri ekleyin, üzerine yeterince su ekleyip pişirmeye başlayın. 3. Başka bir tencereye tereyağını koyun, ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 4. Kavrulmuş soğanları, kaynayan fasulye ve gendime karışımına ilave edin, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. 5. Tüm malzemelerin iyice pişmesini sağlayın. 6. Piştikten sonra doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyin, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. 7. Yemeği servis tabağına alın, üzerine yoğurt veya ayran dökün ve nane serpiştirerek süsleyin. Gendime çorbası, buğdayın kabuğunun haşlanarak buğdaydan ayrılmış haliyle yapılır.