Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erzincan usulü gendime çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı fasulye (akşamdan ıslatılmış) 3;
- 1 su bardağı gendime (yıkandıktan sonra) 3;
- 1 adet soğan (küçük doğranmış) 3;
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı 3;
- Tuz ve karabiber 3;
- Yarım su bardağı yoğurt veya ayran 3;
- Taze maydanoz ve dereotu (isteğe bağlı) 3;
- Nane (süsleme için) 3.
Yapılışı:
- Fasulyeleri süzün 3.
- Bir tencereye fasulyeleri ve gendimeleri ekleyin, üzerine yeterince su ekleyip pişirmeye başlayın 3.
- Başka bir tencereye tereyağını koyun, ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun 3.
- Kavrulmuş soğanları, kaynayan fasulye ve gendime karışımına ilave edin, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın 3.
- Tüm malzemelerin iyice pişmesini sağlayın 3.
- Piştikten sonra doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyin, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın 3.
- Yemeği servis tabağına alın, üzerine yoğurt veya ayran dökün ve nane serpiştirerek süsleyin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: