Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eritilen çikolatayı sertleştirmek için temperleme yöntemi uygulanabilir 4. Temperleme, çikolatanın içindeki kakao yağının kararlı kristal bir form almasını sağlar, bu da satensi bir parlaklık ve sert bir çıtırlık elde edilmesini garanti eder 4.
Benmari usulü eritilmiş çikolatanın sertleşmesinin en önemli nedeni, çikolatanın içine su girmesidir 14. Bu nedenle, çikolatayı eritme sırasında suyun çikolatayla temas etmemesine dikkat edilmelidir 14.
Ayrıca, bitter çikolata için sert yapıyı yumuşatmak amacıyla tereyağı veya süt eklemek etkili bir yöntemdir 5.
Çikolatayı sertleştirmek için en doğru yöntemin belirlenmesi ve uygun koşulların sağlanması için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: