Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erişte çeşitleri şunlardır:
- Uzun Erişte: Standart erişte, spagetti gibi kesilerek uzun ince şekilde pişirilir 1.
- Çorbalık Erişte: Küçük kareler halinde kesilen, çorbalarda kullanılan erişte 13.
- Cimcik Erişte: Çorbalık erişteye benzeyen, ancak daha kalın hamurlu olan erişte 1.
- Velense Erişte: Kare ve üçgen olarak kesimi yapılan, "Velense Hamur Aşı" yemeğinde kullanılan erişte 1.
- Siron Erişte: Yufkanın sacda pişirilip rulo şeklinde kesilmesiyle hazırlanan erişte 1.
Ayrıca, sebze katkılı erişteler de mevcuttur: ıspanaklı, domatesli, havuçlu, pancarlı ve kekikli gibi 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: