Garnitürlü erişte salatası yapmak için gerekli malzemeler: 250 gr erişte; 1 su bardağı garnitür; yarım çay bardağı zeytinyağı; 2 yemek kaşığı sirke; 1 tatlı kaşığı tuz; yarım limon suyu; 1 çay bardağı haşlanmış mısır; çeyrek çay bardağı doğranmış taze maydanoz; 1/2 çay kaşığı karabiber; 1/2 çay kaşığı pul biber. Yapılışı: 1. Erişteleri bol tuzlu suda haşlayın. 2. Haşlanan erişteleri süzüp, soğuk su altında yıkayarak soğumalarını sağlayın. 3. Konserve garnitürleri bir kaba alıp fazla suyunu süzün. 4. Soğuyan erişteleri geniş bir kaseye alın. 5. Üzerine garnitürü, haşlanmış mısır, tuzu, karabiberi, pul biberi ve limon suyunu ekleyin. 6. Taze doğranmış maydanozu da ekleyin. 7. Zeytinyağını ve sirkeyi de salatanın üzerine gezdirin. 8. Tüm malzemeleri güzelce karıştırarak salatanın sosu ile birleşmesini sağlayın. 9. Salatayı buzdolabında bir süre soğutun. 10. Ardından soğuyan salatayı soğuk olarak servis edebilirsiniz. Ayrıca, garnitürlü yoğurtlu erişte salatası yapmak için şu malzemeler kullanılabilir: 300 gr erişte; 500 gr yoğurt; 3-4 yemek kaşığı mayonez; 2 diş sarımsak; 1 kase garnitür konservesi; 1 küçük kase mısır konservesi; 5-6 tane kornişon salatalık turşusu; 1 tutam dereotu. Yapılışı: 1. Erişteyi haşlarken içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyin. 2. Haşlanan erişteleri süzüp, soğuk su altında yıkayarak soğumalarını sağlayın. 3. Bir kaseye yoğurt, sarımsak ve mayonezi alıp karıştırın. 4. Kapya biberi ve turşuyu doğrayın. 5. Erişteye turşu,