Buradasın
Ereğli kuru kayısı yahnisi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ereğli kuru kayısı yahnisi yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- Yarım kg kemikli kuzu eti 13
- Yarım kg kuru kayısı 13
- 200 gr sadeyağ (tereyağı) 1
- İki su bardağı toz şeker 13
Yapılışı:
- Kemikli eti bol su ile haşlayın ve suyunu süzdürün 13.
- Tereyağını kızartarak etin üzerine gezdirin 13.
- Önceden temizlenip yıkanan kuru kayısıları etin üstüne döşedikten sonra toz şekeri dökün 13.
- Yarım su bardağı su ilave edip hafif ateşte kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin 13.
- Tatlıyı sıcak olarak servis yapın 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: