Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Enginarın tüyleri (kılçıklı merkez kısmı) şu şekilde temizlenir:
- Yıkama: Enginar soğuk suda iyice yıkanır ve yaprak aralarının temizlendiğinden emin olunur 24.
- Kesme: Enginarın üst kısmı yatay bir şekilde bıçakla kesilerek orta kısım açığa çıkarılır 12.
- Tüyleri Çıkarma: Bir çay kaşığı, tatlı kaşığı veya küçük bir meyve oyacağı yardımıyla mor yapraklar ve altındaki tüyler dikkatlice çıkarılır 12. Bu sırada, "enginar kalbi" olarak adlandırılan yumuşak ve lezzetli tabana zarar verilmemesine özen gösterilir 1.
- Limonlama: Temizlenen enginarlar kararmaması için limonlu suda bekletilir 124.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: