Buradasın
Enginarı kararmaması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Enginarın kararmaması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Limon Suyu Kullanmak: Enginarları temizledikten sonra, doğradığınız enginarların üzerine limon suyu sıkmak veya bir limon dilimiyle tüm yüzeylerini silmek oksidasyonu engeller 13.
- Sirke Kullanmak: Asidik yapısı sayesinde sirke, enginarın kararmasını önleyebilir 1. Bir kaba su koyup içine birkaç yemek kaşığı sirke ekleyerek enginarları bu suda bekletmek yeterlidir 1.
- Soğuk Suya Koymak: Enginarları doğradıktan sonra soğuk suya koymak da bir yöntemdir 1. Ancak, bu yöntemi kullanırken suyun içine limon suyu veya sirke eklemek daha etkili olur 1.
- Doğrudan Pişirmek: Enginarı hemen pişirecekseniz, doğradıktan sonra doğrudan pişirme işlemine almak kararmayı önler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: