Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Enginar ayıklama işlemi şu adımlarla yapılır:
- Hazırlık: Bir kap su hazırlayın ve içine limon suyu ekleyin 13. Bu, enginarların kararmasını önleyecektir 1.
- Sapın Kesilmesi: Enginarın sap kısmını keserek başlayın 13. Sapı, enginarın büyüklüğüne göre 2-4 cm kadar bırakılmalıdır 1.
- Dış Yaprakların Soyulması: Enginarın dış yapraklarını dikkatlice soyun 13. Genellikle, dış yapraklar sert ve kalındır; bu nedenle, bunların tamamen çıkarılması gerekir 1.
- Üst Kısımın Kesilmesi: Enginarın üst kısmını, bir bıçak yardımıyla keserek düzleştirin 1. Bu işlem, enginarın iç kısmına ulaşmayı kolaylaştırır 1.
- İç Kısmın Temizlenmesi: Enginarın iç kısmındaki tüylü kısımları temizlemek için bir kaşık kullanabilirsiniz 13. Bu kısım, genellikle yenmez ve ayıklama sırasında çıkarılmalıdır 1.
- Limonla Bekletme: Ayıklama işlemini tamamladıktan sonra, enginarları limonlu suya yerleştirin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: