Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Endülüs tatlısı olarak pestiños bilinir 14. Pestiños, İspanya’nın Endülüs bölgesine özgü, özellikle Noel, Paskalya ve Karnaval dönemlerinde tüketilen geleneksel bir tatlıdır 14.
Pestiños'un bazı özellikleri:
- Malzemeler: 65 ml zeytinyağı, 1 adet limonun kabuğu, 1 tatlı kaşığı anason tohumu, 150 g un, bir tutam tuz, 65 ml beyaz şarap 1.
- Hazırlanışı: Aromatik yağ hazırlanır, içine anason tohumları eklenir ve yağ soğuduktan sonra limon kabuğu çıkarılır 1. Un ve tuz karışımına aromatik yağ ve beyaz şarap eklenerek hamur elde edilir 1. Hamur açılıp kareler kesilir, köşeler birleştirilerek pestiños şekli verilir ve altın rengi alana kadar kızartılır 1.
- Servis: Ilık pestiños, tercihen toz şeker veya bal ile kaplanarak servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: