Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Endülüs mutfağına özgü bazı lezzetler şunlardır:
- Mirkas: Koyun veya sığır eti kullanılarak yapılan, Avrupa'nın farklı bölgelerinde de bilinen bir yemektir 12.
- Rahibi: Meyve soslu rahip köftesi olarak da bilinir, gül, elma, nar ve üzüm suyu gibi soslarla servis edilir 12.
- Muzavvara: Yeşil veya kırmızı mercimek, kabak, pazı ve baharatlarla yapılan iyileştirici bir sebze ezmesidir 12.
- Kuskus-u Fityani: Savaşa giden askerler için yapılan, kuskusun üzerine etin ve sebzenin birlikte haşlanmış karışımının eklendiği bir yemektir 12.
- Toledolu: Peynirli ve anasonlu bir börek türüdür 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: