Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En tehlikeli gıda intoleransı olarak değerlendirilebilecek bir durum yoktur, çünkü gıda intoleransları genellikle ciddi hayati riskler oluşturmaz 15. Ancak, bazı gıda intoleransları semptomlarının şiddetine göre daha rahatsız edici olabilir.
En yaygın ve rahatsız edici gıda intoleranslarından bazıları:
- Laktoz intoleransı 125. Süt ve süt ürünlerinde bulunan laktozun sindirilememesiyle karın ağrısı, şişkinlik ve ishal gibi semptomlar görülür 125.
- Gluten hassasiyeti 125. Buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan glutenin sindirilememesi mide rahatsızlıkları, şişkinlik ve baş ağrısına yol açabilir 125.
- Histamin intoleransı 45. Fermente ürünler, balık ve şarap gibi gıdalarda bulunan histamine karşı duyarlılık, ciltte kızarıklık, baş ağrısı ve mide bulantısına neden olabilir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: