Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kolay acılı ezme tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4 adet domates (kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş) 1
- 2 adet sivri biber (ince doğranmış) 1
- 1 adet kırmızı kapya biber (doğranmış) 1
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 1
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 1
Yapılışı:
- Domatesleri rendeleyin, biberleri ve maydanozu ince ince doğrayın 1.
- Soğanı rendeleyip fazla suyunu süzün ve sarımsakları ezin 1.
- Geniş bir karıştırma kabında rendelenmiş domates, doğranmış biberler, kuru soğan, maydanoz ve sarımsağı birleştirin 1.
- Karışıma domates ve biber salçasını ekleyin 1.
- Üzerine zeytinyağı, pul biber, toz kırmızı biber, karabiber ve tuzu ilave edin 1.
- Karışıma nar ekşisi ve limon suyunu ekleyerek tatlı ve ekşi bir denge sağlayın 1.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve daha yoğun bir lezzet için buzdolabında 1 saat dinlendirin 1.
- Acılı ezmeyi bir servis tabağına alın, üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip taze maydanoz yapraklarıyla süsleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: