• Buradasın

    En kolay acılı ezme nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En kolay acılı ezme tarifi için gerekli malzemeler:
    • 2 adet domates 13;
    • 2 adet kapya biber 13;
    • 2 adet acı yeşil sivri biber 13;
    • 2 diş sarımsak 13;
    • 1 adet soğan 13;
    • 6 dal maydanoz 13;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 13;
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 13;
    • 6 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
    • 1 yemek kaşığı nar ekşisi 13;
    • 1 adet limonun suyu 13;
    • 1 çay kaşığı pul biber 13;
    • 1 çay kaşığı sumak 13;
    • 1 çay kaşığı isot 13;
    • 1 çay kaşığı tuz 13;
    • 1,5 çay kaşığı kuru nane 13.
    Yapılışı:
    1. Maydanoz hariç tüm malzemeleri robottan geçirin veya ince ince doğrayın 13.
    2. Maydanozu ince ince kıyın 13.
    3. Taze malzemeleri bir tabağa alın ve kenarda bekletin 1.
    4. Sosu için salçaları, yağı, nar ekşisini, limon suyunu, tuz ve baharatları karıştırın 13.
    5. Sosu sebzelerin üzerine dökün ve karıştırın 13.
    6. Maydanozu ekleyin ve tekrar karıştırın 13.
    7. Servis tabağına alın ve afiyetle tüketin 13.
    Acılı ezmenin sulu olmaması için robottan çekilen malzemeleri tel süzgeçte bekletmek önerilir 13. Baharatların oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel acılı ezmenin içine ne konur?

    En güzel acılı ezmenin içine şu malzemeler konur: 3 adet domates; 2 adet yeşil biber; 2 adet kırmızı kapya biber; 1 adet soğan; 2 diş sarımsak; yarım demet maydanoz; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı nar ekşisi; yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 tatlı kaşığı isot; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı pul biber. Acılı ezmenin içine ceviz veya kimyon eklemek de farklı lezzetler elde etmeyi sağlar. Malzeme ve baharat miktarları damak zevkine göre arttırılıp azaltılabilir.

    Kahvaltılık acılı sos nasıl yapılır?

    Kahvaltılık acılı sos yapmak için gerekli malzemeler: 5 adet büyük boy domates; 3-4 adet acı biber; 4 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 yemek kaşığı sirke; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı şeker; 1 çay kaşığı acı toz biber; 1 çay kaşığı kekik baharatı. Hazırlanışı: 1. Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. 2. Acı biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın. 3. Sarımsakları rendeleyin veya çok ince doğrayın. 4. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp sarımsakları ekleyerek hafifçe kavurun. 5. Doğradığınız domatesleri ve acı biberleri tavaya ekleyip orta ateşte pişirmeye başlayın. 6. Sirke, tuz, şeker ve toz acı biber baharatı ekleyin. 7. Sos koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin, ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın. 8. Soğuduktan sonra temiz cam kavanozlara koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Kahvaltılık acılı sos, ekmeğe sürerek veya peynirle birlikte tüketilebilir. Tarifin farklı versiyonları ve püf noktaları için şu siteler de incelenebilir: nefisyemektarifleri.com; lezzet.com.tr; yasemin.com.

    Lokanta usulü acılı ezmenin içine ne konur?

    Lokanta usulü acılı ezmenin içine şu malzemeler konur: 1 adet soğan; 2 diş sarımsak; 3 adet domates; 2 adet sivri biber; 1 adet kapya biber; maydanoz; nane yaprağı; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı limon suyu; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 çay kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı kırmızı pul biber; 1 çay kaşığı siyah pul biber; 1 çay kaşığı nar ekşisi; 1 çay kaşığı toz sumak; tuz. Baharat oranı, damak tadına göre ayarlanabilir.

    Acılı ezmeye hangi baharatlar konur?

    Acılı ezmeye eklenen baharatlar şunlardır: pul biber; sumak; isot (karabiber de eklenebilir); kuru nane; kekik. Baharatların oranı damak zevkine göre ayarlanabilir.

    Lokanta usulü acılı ezme tarifi nasıl yapılır?

    Lokanta usulü acılı ezme tarifi için gerekli malzemeler: 1 adet soğan; 2 diş sarımsak; 3 adet domates; 2 adet sivri biber; 1 adet kapya biber; Maydanoz ve nane yaprağı; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı limon suyu; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 çay kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı kırmızı pul biber; 1 çay kaşığı siyah pul biber; 1 çay kaşığı nar ekşisi; 1 çay kaşığı toz sumak; Tuz. Yapılışı: 1. Soğan ve sarımsağı soyup rondodan geçirin, suyunu süzdürün. 2. Domateslerin kabuğunu soyup, biberlerin içindeki tohumları çıkarıp hepsini rondodan geçirin. 3. Tüm malzemeleri karıştırıp servis edin. Püf noktaları: Soğanları rondodan geçirdikten sonra süzgeçle sudan geçirmek, acısının çıkmasını sağlar. Bekletildiğinde sulanabileceği için taze hazırlanması önerilir.

    En güzel ezme nasıl yapılır?

    En güzel ezme tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 5 adet domates; 1 adet soğan; 2 adet kırmızı biber; 2 adet yeşil biber; 2 diş sarımsak; çeyrek demet maydanoz; 1 yemek kaşığı domates-biber salçası; yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 tatlı kaşığı sumak; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber. Yapılışı: 1. Domatesleri birkaç parçaya kesip rondoya alın. 2. Kapya biber ve yeşil biberin çekirdeklerini temizledikten sonra rondoya ekleyin. 3. Üzerine sarımsakları ve soğanı alarak tüm malzemeler güzelce parçalanana kadar rondoyu çalıştırın. 4. Hazır olan karışımı süzgece alıp, suyu gidene kadar 10-15 dakika bekletin. 5. Bir kaseye domates salçası, biber salçası, tuz, pul biber, kuru nane, sumak ve zeytinyağını alıp tel çırpıcı ile karıştırın. 6. Suyunu süzdüğünüz sebzeleri ve ince kıydığınız maydanozu ekleyip güzelce karıştırın. 7. Hazır olan ezmeyi servis tabağına alıp, üzerini süsleyerek servis edin. Ezmenin lezzetini artırmak için baharatları damak zevkinize göre artırabilir veya nar ekşisi ekleyebilirsiniz.

    5 dakikada acılı ezme olur mu?

    Evet, 5 dakikada acılı ezme yapılabilir. 5 dakikada acılı ezme tarifi için gerekli malzemeler: 2 adet domates; 2 adet yeşil biber; 2 adet kapya biber; 1 adet küçük kuru soğan; 1 diş sarımsak (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Tüm malzemeleri robottan geçirin. 2. Sosu için 1 yemek kaşığı biber salçası, yarım yemek kaşığı domates salçası, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuzu karıştırın. 3. Sosu sebzelerin üzerine dökün ve karıştırın. 4. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Afiyet olsun.