Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Susamın en faydalı hali, çiğ olarak tüketilmesi olarak belirtilmektedir 4.
Ancak, susamın en faydalı hali kişinin tercihine ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir.
Susamın farklı tüketim şekilleri şunlardır:
- Susam tohumları 12. Salatalara, hamur işlerine ve salataların üzerine eklenerek tüketilebilir 12.
- Susam yağı 23. Salatalarda, et ve sebze yemeklerinde kullanılabilir, ayrıca içilerek de tüketilebilir 2.
- Tahin 12. Tatlıların, helvaların ve humus gibi bazı yemeklerin hazırlanmasında kullanılabilir 12.
Susam tüketirken, özellikle alerjiye sahip kişilerin dikkatli olması ve aşırı tüketimden kaçınması önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: