Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi pastırma, kişisel tercihlere ve damak tadına bağlı olarak değişebilir. Ancak, Türkiye'de pastırma denince akla gelen bazı şehirler ve özellikleri şunlardır:
- Kayseri: İnce dilimleri ve yoğun baharat tadıyla bilinir 24. Kayseri pastırması, 25 Haziran 2002'de Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillenmiştir 2.
- Kastamonu: Geleneksel yöntemlerle üretilen pastırmaları ile ünlüdür 1. Kastamonu pastırması da 29 Mart 2021'de coğrafi işaretle tescillenmiştir 2.
- Aksaray: Bol baharatlı ve iri dilimleriyle tanınır 4.
- Malatya: Tatlı ve acı baharatların kombinasyonuyla öne çıkar 4.
- Niğde: Yağ oranı ve baharat karışımı ile farklılık gösterir 4.
- Erzincan: İnce dilimleri ve yüksek et kalitesi ile bilinir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: