Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Çemenli pastırma, ince dilimlenmiş ve baharat oranı yüksek bir pastırma türüdür 2. Özellikle kahvaltılarda ve atıştırmalıklarda sıkça tercih edilir 2.
- Çemensiz pastırma, daha hafif aromalı bir pastırma çeşididir 2. Etin doğal lezzeti daha belirgin şekilde hissedilir ve hem sade olarak hem de çeşitli yemeklerde kullanılabilir 2.
Yemeklerde kullanılan pastırma çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Pastırmalı kuru fasulye 125. Özellikle kuşgömü pastırması, kuru fasulyeye ekstra lezzet katacak yağlı yapıya sahiptir 2.
- Pastırmalı börek 125. Börek içi olarak pastırma kullanmak, Türk mutfağında oldukça popülerdir 2.
- Pastırmalı pide 12. Özellikle Kayseri veya Kastamonu pastırmaları, pide ile mükemmel bir uyum sağlar 2.
- Pastırmalı makarna 3.
- Pastırmalı pizza 3.
Ayrıca pastırma, ıspanak, pazı, karnabahar, mantar gibi sebze yemeklerinde de kullanılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: