Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi kuru fasulye konusunda kesin bir yanıt vermek zor olsa da, Türkiye'de bazı bölgelerin kuru fasulyesi öne çıkmaktadır:
- Amasya Kuru Fasulyesi: Lezzeti ve pişirme kolaylığı ile bilinir 1.
- Harran Kuru Fasulyesi: Büyüklüğü ve tatlılığı ile tanınır, özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağında tercih edilir 1.
- Yozgat Kuru Fasulyesi: Türkiye'nin en kaliteli fasulye çeşitleri arasında yer alır, yumuşak dokusuyla dikkat çeker 1.
- İnegöl Kuru Fasulyesi: Bursa iline bağlı İnegöl ilçesinde yetiştirilen bu fasulye, lezzeti ve aroması ile tercih edilir 1.
- İspir Kuru Fasulyesi: Erzurum'un İspir ilçesinde yetiştirilen bu fasulye, erken pişmesi, suda şişmesi ve pişince kabuk atmamasıyla bilinir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: