Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi kuru fasulye farklı bölgelerde yetişen çeşitli fasulyelerden yapılabilir. İşte öne çıkan bazı yerler:
- İç Anadolu: Konya, Karaman ve Niğde gibi şehirler, kuru fasulye üretiminde bilinir 1. Özellikle Konya’nın kuru fasulyesi, lezzeti ve kalitesiyle ün kazanmıştır 1.
- Ege ve Akdeniz: Bu bölgelerde yetişen kuru fasulyeler, özellikle şeker fasulye ve dermason fasulye gibi ince kabuklu ve lezzetli çeşitleriyle öne çıkar 1.
- Karadeniz: Karadeniz Bölgesi'nde yetişen kuru fasulyeler, kendine özgü aromaları ve yöresel lezzetleriyle bilinir 1.
- Doğu Anadolu: Erzurum’un İspir ilçesinde yetişen İspir fasulyesi, lezzeti ve kısa sürede pişmesi ile ön plana çıkar 23.
Ayrıca, İstanbul'da kuru fasulye yemek için önerilen bazı mekanlar şunlardır:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: