Buradasın
En iyi ızgara kanat sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi ızgara kanat sosu için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 500 g tavuk kanat 3;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 3;
- 1 küçük boy soğan 3;
- 1 diş sarımsak 3;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3;
- 1 çay kaşığı kekik 3;
- 1 çay kaşığı kuru nane 3;
- 1 çay kaşığı pul biber 3;
- Tuz 3.
Hazırlanışı:
- Soğanı rendeleyin 3.
- Derin bir kasede rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları karıştırın 3.
- Kanatları sosun içine koyup güzelce harmanlayın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin 3.
- Izgarayı en yüksek ayarda ısıtın 3.
- Kanatları üzerine dizip ısısını orta ayara düşürün ve kanatlar güzelce kızarana kadar arkalı önlü pişirin 3.
Alternatif olarak, aşağıdaki malzemeler ve adımlarla farklı bir ızgara kanat sosu yapılabilir:
Malzemeler:
- 1 kg tavuk kanat 4;
- 1 soğan 4;
- 1 çorba kaşığı biber salçası 4;
- Yarım limonun suyu 4;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 4;
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ 4;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 4;
- 1 tatlı kaşığı kekik 4;
- Tuz 4.
Hazırlanışı:
- Sosu hazırlamak için soğanı soyup piyazlık doğrayın 4.
- Büyük bir kaba tavuk kanatlarını alıp üzerine soğan, salça, sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve baharatları ilave edin 4.
- Elinizle ovarak etleri karışıma bulayın 4.
- Üzerini streçleyin ve buzdolabında 2 saat dinlendirin 4.
- Mangalı yakın 4.
- Tavuk kanatlarını karışımın içinden alıp ızgaraya dizin 4.
- Küllenmiş mangal ateşi üzerine yerleştirdiğiniz kanatların iki tarafını da kızarana kadar pişirin 4.
- Üzerine susam serpiştirip servis edin 4.
Ayrıca, yemek.com sitesinde yer alan "Soslu Kanat" tarifi de denenebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: