Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En lezzetli kanat sosu için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 kg tavuk kanat 1
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1
- Yarım çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı 1
- 2 diş sarımsak 1
- 1 tatlı kaşığı salça 1
- Nane, kekik, toz biber, karabiber, kimyon, tuz 1
Hazırlanışı:
- Tavuk kanatlarını yıkayıp derin bir kaba alın 1.
- Sıvıyağ, yoğurt, salça, nane, kekik, toz biber, karabiber, kimyon, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın 1.
- Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyerek karışıma ekleyin ve tüm malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın 1.
- Hazırladığınız sosa tavuk kanatlarını ilave edip güzelce bulayın 1.
- Üzerini streç film veya kapakla kapatıp buzdolabında en az 1 saat bekletin 1.
- Marine olan tavuk kanatlarını ister mangalda, ister döküm tavada pişirin 1.
Alternatif olarak, fırında pişirmek için sosun üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp 175°C fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: