Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk kanatlarını marine etmek için kullanılabilecek bazı soslar:
- Sarımsaklı yoğurt sos 4. 2 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ile hazırlanır 4.
- Acı tatlı sos 4. 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil ve pul biber ile yapılır 4.
- Barbekü sos 4. 1 yemek kaşığı ketçap, 1 tatlı kaşığı pekmez, 3 yemek kaşığı hazır barbekü sos ve 1 çay kaşığı acı sos karıştırılarak hazırlanır 4.
- Yoğurtlu sos 3. 4 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı soğan suyu, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı pul biber ile yapılır 3.
Marine sosu hazırlarken asidik bileşenler (limon suyu, sirke veya yoğurt), yağ (zeytinyağı veya bitkisel yağlar), baharatlar (tuz, karabiber, pul biber, sarımsak tozu) ve tatlandırıcılar (bal veya esmer şeker) kullanılabilir 5.
Marine işlemi için en az 2 saat, tercihen bir gece önceden hazırlanmış marine sosunda bekletilmesi önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: