Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi mangal sosunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1
- 1 yemek kaşığı salça 1
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 4 diş sarımsak 1
- 1 adet küçük boy soğan (isteğe bağlı) 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 dolu tatlı kaşığı kekik 1
- 1 dolu tatlı kaşığı pul biber 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 fiske kimyon 1
Yapılışı:
- Sarımsak rendelenir ve bir kaba alınır 1. Soğan kullanmak istemiyorsanız, yalnızca sarımsakla da yapabilirsiniz 1. Üzerine tuz eklenir 1.
- Sıvı yağ, salça ve yoğurt eklenerek iyice çırpılır 1.
- Baharatlar eklenir ve karışım homojen bir kıvama gelene kadar çırpılır 1.
- Etler eklenir ve iyice harmanlanır 1.
- Hazırlanan sosun üstü streç film veya kapakla kapatılarak, buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilir 1. Dilerseniz sosu bir gün önceden hazırlayıp kullanabilirsiniz 1.
Bu tarif, etlerin lezzetini artıran ve onlara zengin bir aroma katan pratik bir mangal sosu sunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: