Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi mangal sosunu yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 2 yemek kaşığı yoğurt 23;
- 1 yemek kaşığı salça 2;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 4 diş sarımsak 2;
- 1 adet minik soğan (isteğe bağlı) 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 dolu tatlı kaşığı kekik 2;
- 1 dolu tatlı kaşığı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 fiske kimyon 2.
Hazırlanışı:
- Sarımsak minik rende ile rendelenir 2.
- Soğan suyu lezzet ve yumuşaklık verdiği için rendelenip sadece suyu sıkılır veya en minik rende ile püre şeklinde incecik rendelenir 2.
- Tuz serpilir 2.
- Üzerine sıvı yağ, salça ve yoğurt konulup iyice çırpılır 2.
- Baharatlar ilave edilir 2.
- Etler ilave edilip harmanlanır 2.
- Üzeri streç veya kapak ile kapatılıp dolapta en az 2-3 saat dinlendirilir 2.
Mangal sosunun en iyi nasıl yapılacağına dair farklı tarifler de bulunabilir.
Mangal sosu yaparken bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: