Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En lezzetli et, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Ancak, bazı et türleri ve bölgeleri şu şekilde değerlendirilebilir:
- Piemontese Eti: İtalya'nın kuzeybatısındaki Piyemonte bölgesine özgü bu sığır cinsi, düşük yağ oranı, yüksek protein içeriği ve hafif tatlımsı aromasıyla dikkat çeker 1.
- Dana Eti: Dananın sırt bölgesinden elde edilen bonfile, antrikot ve kontrfile gibi parçalar, yüksek kaliteli ve yumuşak etler arasında yer alır 25.
- Kuzu Eti: Küşleme, kuzu etinin bonfile benzeri, yağsız ve sinirsiz bir parçasıdır 35.
En lezzetli etlerin doğudan geldiği de bazı kaynaklarda belirtilmektedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: