Buradasın
En güzel yumurtalı tavuk nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel yumurtalı tavuk tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 5 adet yumurta 1
- 1 adet küçük tavuk 1
- 1 çay bardağı antepfıstığı 1
- Tuz 1
- Kırmızı biber 1
- 1 çorba kaşığı tereyağı 1
Hazırlanışı:
- Yumurtaları bir kabın içinde iyice çırpın 1.
- Tavaya tereyağını koyun, eriyince yumurtayı ekleyin ve spatulayla sürekli karıştırarak katılaşmasını sağlayın 1.
- Pişen yumurtaya antepfıstığı, tuz ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın 1.
- Piliçi boylamasına kesin ve hazırlanan yumurtalı karışımı pilicin içine doldurun 1.
- Aliminyum folyaya tavuğu sıkıca sarın 1.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin 1.
Alternatif olarak, yumurtalı tavuk sote tarifi de deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 2
- 2 adet yumurta 2
- 1 adet soğan 2
- 2 diş sarımsak 2
- 1 adet kırmızı biber 2
- 1 adet yeşil biber 2
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2
- Tuz ve karabiber (damak zevkine göre) 2
- Maydanoz (isteğe bağlı, süsleme için) 2
Hazırlanışı:
- Tavuk göğsünü yıkayıp, küp şeklinde doğrayın 2.
- Soğanı ince ince doğrayın ve sarımsakları kıyın 2.
- Kırmızı ve yeşil biberleri de ince halkalar halinde doğrayın 2.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun 2.
- Ardından doğranmış tavuk göğsünü ekleyin ve tavuklar tamamen pişene kadar soteleyin 2.
- Tavuklar piştikten sonra biberleri ve sarımsakları ekleyin, birkaç dakika daha soteleyin 2.
- Son olarak, yumurtaları bir kasede çırpın ve tavuklu karışımın üzerine dökün 2. Yumurtaların dağılmasını sağlayarak, karışımı spatula ile karıştırın ve pişmelerini bekleyin 2.
- Yemek piştikten sonra, tuz ve karabiber ile tatlandırın 2. İsteğe bağlı olarak, doğranmış maydanoz ile süsleyerek servis
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: