• Buradasın

    Tavuk ve yumurta ile ne yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tavuk ve yumurta ile birçok lezzetli yemek yapılabilir. İşte bazı örnekler:
    1. Tavuk Schnitzel: Tavuk göğüs filetosu, galeta unu, un ve yumurta ile hazırlanarak kızartılır 1.
    2. Tavuklu Sandviç: Haşlanmış tavuk göğsü, mayonez, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılarak tost ekmeklerinin arasına konur 1.
    3. Tavuklu Hünkarbeğendi: Tavuk göğsü, közlenmiş patlıcan, tereyağı, un ve süt ile hazırlanan beşamel sos ile servis edilir 1.
    4. Tavuk Tantuni: Tavuk eti küçük küçük doğranır, baharatlarla kavrularak lavaşın içine konur ve üzerine sumaklı soğan ve domates eklenir 1.
    5. Yumurtalı Tavuk Sote: Tavuk göğsü, soğan, sarımsak, yeşil ve kırmızı biber ile sotelenir, ardından çırpılmış yumurta eklenerek pişirilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    En güzel yumurtalı tavuk nasıl yapılır?
    En güzel yumurtalı tavuk tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: - 5 adet yumurta - 1 adet küçük tavuk - 1 çay bardağı antepfıstığı - Tuz - Kırmızı biber - 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı: 1. Yumurtaları bir kabın içinde iyice çırpın. 2. Tavaya tereyağını koyun, eriyince yumurtayı ekleyin ve spatulayla sürekli karıştırarak katılaşmasını sağlayın. 3. Pişen yumurtaya antepfıstığı, tuz ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. 4. Piliçi boylamasına kesin ve hazırlanan yumurtalı karışımı pilicin içine doldurun. 5. Aliminyum folyaya tavuğu sıkıca sarın. 6. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin. Alternatif olarak, yumurtalı tavuk sote tarifi de deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 500 gram tavuk göğsü - 2 adet yumurta - 1 adet soğan - 2 diş sarımsak - 1 adet kırmızı biber - 1 adet yeşil biber - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - Tuz ve karabiber (damak zevkine göre) - Maydanoz (isteğe bağlı, süsleme için) Hazırlanışı: 1. Tavuk göğsünü yıkayıp, küp şeklinde doğrayın. 2. Soğanı ince ince doğrayın ve sarımsakları kıyın. 3. Kırmızı ve yeşil biberleri de ince halkalar halinde doğrayın. 4. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. 5. Ardından doğranmış tavuk göğsünü ekleyin ve tavuklar tamamen pişene kadar soteleyin. 6. Tavuklar piştikten sonra biberleri ve sarımsakları ekleyin, birkaç dakika daha soteleyin. 7. Son olarak, yumurtaları bir kasede çırpın ve tavuklu karışımın üzerine dökün. 8. Yemek piştikten sonra, tuz ve karabiber ile tatlandırın. İsteğe bağlı olarak, doğranmış maydanoz ile süsleyerek servis
    En güzel yumurtalı tavuk nasıl yapılır?