En güzel yoğurtlu tarhana çorbası tarifi için gerekli malzemeler: 1 su bardağı yoğurt; 4 yemek kaşığı tarhana; 2-3 diş sarımsak (arzuya göre azaltılıp arttırılabilir); 1 çay bardağı tel şehriye; 1,5 litre su (et veya tavuk suyu da kullanılabilir); 1,5 tatlı kaşığı tuz; Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber. Yapılışı: 1. Tencereye tarhana, yoğurt ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. 2. Soğuk suyu ilave edip iyice çırpın ve ocağın altını açın. 3. Karıştırarak kaynatmaya başlayın, ısınınca tel şehriyeyi ekleyin. 4. Devamlı karıştırarak kaynayınca altını kısın ve 5 dakika daha kaynatın. 5. Pişen çorbaya tuzu atıp altını kapatın. 6. Ufak bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip, nane ve toz biberi kızdırın. 7. Hazırlanan sosu çorbaya ekleyip karıştırın. Püf noktaları: Çorbanın topaklanmasını önlemek için tarhanayı yoğurt ve suyla önceden açıp en az 10 dakika bekletmek gerekir. Tuz, çorba ateşten alındıktan sonra eklenmelidir.