Buradasın
Tarhana çorbasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarhana çorbasının püf noktaları:
- Toz tarhanayı önceden açmak: Toz tarhana, oda sıcaklığındaki su ile karıştırılarak topaklanması önlenebilir 12.
- Kısık ateşte pişirmek: Çorba, yavaş yavaş ve kısık ateşte pişirilmelidir; aksi halde dibi tutabilir 24.
- Sürekli karıştırmak: Özellikle çorba kaynayana kadar sürekli karıştırmak önemlidir 14.
- Baharat ve salça eklemek: Nane, pul biber, karabiber ve domates salçası lezzet katar 12.
- Et veya tavuk suyu kullanmak: Et veya tavuk suyu, çorbanın lezzetini artırır 12.
- Kıvam kontrolü: Çorba çok koyu olursa sıcak su eklenerek açılabilir 12.
- Sarımsak eklemek: Bir diş ezilmiş sarımsak, çorbanın aromasını güçlendirir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: