Buradasın
Tarhana çorbasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarhana çorbasının püf noktaları şunlardır:
- Su Sıcaklığı: Tarhanayı açmak için kullanılan su soğuk veya oda sıcaklığında olmalıdır, sıcak su topaklanmaya neden olabilir 15.
- Islatma İşlemi: 3 yemek kaşığı toz tarhana, bir bardak su eklenerek bir saat boyunca ıslatılmalıdır 1. Bu, çorbanın topaklanmasını önler.
- Kavurma: Yağ, salça, nane ve sarımsak iyice kavrulmalıdır 1. İsteğe bağlı olarak yarım bardak domates rendesi de eklenebilir 1.
- Karıştırma: Tarhanayı tencereye ekledikten sonra, topaklanmaması için sürekli karıştırılmalıdır 3. Çırpıcı kullanmak pürüzsüz bir kıvam elde etmenizi sağlar 3.
- Pişirme Süresi: Çorbayı kısık ateşte pişirmek ve altı kısık şekilde beş dakika daha karıştırmak gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: