Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kuru fasulyenin hangi fasulyeden olduğu, kişisel tercihlere bağlıdır.
Bazı kuru fasulye çeşitleri ve özellikleri:
- İspir Fasulyesi: Erzurum'un İspir ilçesinde yetişir, küçük taneli, ince kabuklu ve hızlı pişen bir çeşittir 15. Zeytinyağlı yemekler ve salatalar için uygundur 5.
- Dermason Fasulyesi: Orta büyüklükte, oval şekilli ve beyaz renklidir 5. Tane yapısını korur, kuru fasulye yemeği, pilav ve çorbalarda kullanılabilir 5.
- Şeker Fasulyesi: İnce kabuklu ve kolay pişen bir çeşittir, hafif tatlı bir aroması vardır 5. Zeytinyağlı yemekler ve salatalarda tercih edilir 5.
- Battal Fasulye: İri taneli ve etli bir yapıya sahiptir 5. Uzun süre pişirildiğinde bile tane yapısını korur, kuru fasulye yemeği için uygundur 5.
- Barbunya Fasulyesi: Küçük, kırmızımsı kahverengi renktedir 5. Zeytinyağlı yemekler ve salatalarda kullanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: