Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kıymalı lazanyanın sosu için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Kıymalı Harç: Bir tavada 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırın 1. Doğranmış soğanları 3-4 dakika kavurun, üzerine küp doğranmış havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin 1. Ardından kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun 1. Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin 1. Son olarak rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip pişmeye bırakın 1.
- Beşamel Sos: Başka bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin 2. Üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyip unun rengi değişene kadar kavurun 2. Yavaş yavaş 300 ml sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın 2. Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın 1.
- Lazanyanın Katmanlanması: Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos yayıp lazanya yapraklarını dizin 1. Sırasıyla kıymalı harç, beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin 1. Bu işlemi tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın 1. En üst kat için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra lazanyanın üzerini kaplayın 1.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: