Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel balık çorbası tarifi için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 1 adet levrek 14;
- 1 adet patates 14;
- 1 adet havuç 14;
- 1 dal kereviz sapı 1;
- 2 diş sarımsak 14;
- 1 adet küçük soğan 1;
- Bir tutam maydanoz ve dereotu 1;
- 1 yemek kaşığı un 14;
- 1 adet defne yaprağı 1;
- 5 su bardağı su (balık haşlamak için) 14;
- Yarım su bardağı soğuk su 1;
- Tuz ve karabiber 14;
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Balığı temizleyip filetosunu çıkarın ve kalan parçaları haşlayın 1.
- Haşlanan balık parçalarını süzüp kılçıklarından ayırın 1.
- Sebzeleri küçük küçük doğrayın 1.
- Tencerede yağlarla birlikte sebzeleri soteleyin 1.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Soğuk su ve balık suyunu ekleyip kaynatın 1.
- Doğranmış patates, kereviz sapı ve defne yaprağını ekleyin 1.
- Patates pişince levrek etini ilave edin, tuz ve karabiber ekleyin 1.
- 5 dakika pişirip maydanoz ve dereotu ekleyin, altını kapatın 1.
- Limon eşliğinde servis edebilirsiniz 1.
Balık çorbası, kullanılan balık türüne ve kişisel tercihlere göre farklı şekillerde yapılabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: