Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel balık çorbasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 iri kırlangıç balığı 1
- 6 su bardağı su 13
- 2 soğan 13
- 1 patates 1
- 1 havuç 13
- 1 kereviz 13
- 1 demet maydanoz 1
- 2 çorba kaşığı un 1
- 3 yumurta sarısı 1
- 1 limon suyu 1
- 1 kahve fincanı zeytinyağı 1
- Karabiber 1
- Tuz 1
Yapılışı:
- Balığı temizleyip yıkayın ve tencereye alın 1. Üzerine 6 bardak su, tuz ve soyulmuş bir bütün soğanı ilave edip orta ateşte 20 dakika üstü açık olarak haşlayın 1.
- Balığı kevgirle bir tabağa alın 1. Kılçıklarını ayıklayıp etlerini tel tel ayırın 1.
- Maydanozu kıyın 1.
- Balığı haşladığınız suyu süzüp bir tencereye alın 1. Patates, havuç, kereviz ve kalan soğanı soyup küp küp doğrayın ve balık suyuna ekleyin 1.
- Sebzeler yumuşayınca unu biraz su ile sulandırıp tencereye ekleyin ve karıştırarak pişirin 1. Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz 1.
- Tel tel ayrılmış balık etlerini ve kıyılmış maydanozu ekleyip hafif koyulaşıncaya kadar pişirin 1.
- Çorba suyundan 1 bardak kadar alıp yumurta sarılarını ekleyin ve iyice çırpın 1.
- Karışımı çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın 1.
- Zeytinyağı, limon suyu ve karabiberi karıştırıp çorbanın üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: