Buradasın
Bademli kurabiyenin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bademli kurabiyenin püf noktaları şunlardır:
- Tereyağının yumuşamış olması: Tereyağının oda sıcaklığında ve iyice yumuşamış olması, kurabiyenin kıvamını etkiler 13.
- Unun eleyerek kullanılması: Unu eleyerek eklemek, lezzetin artmasını ve kıvamın daha kısa sürede yakalanmasını sağlar 3.
- Çiğ badem kullanımı: Kurabiyede çiğ badem kullanılması önerilir, kavrulmuş bademler fırında yanabilir 13.
- Hamurun yoğrulması: Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edilmelidir 3.
- Fırın sıcaklığı: Kurabiyeler, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilmelidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: