Tam olarak kaç çeşit kabak türü olduğuna dair kesin bir rakam vermek zordur, ancak binlerce farklı varyetenin olduğu tahmin edilmektedir 4.
Dünya genelinde kabaklar beş ana grupta sınıflandırılır:
- Cucurbita pepo 4. Yazlık kabaklar bu gruba girer (örneğin sakız kabağı) 4.
- Cucurbita moschata 4. Lifli, aromatik yapıya sahip, özellikle tatlı yapımında kullanılan türdür (örneğin bal kabağı) 4.
- Cucurbita maxima 4. Büyük ve etli kabaklardır 4.
- Cucurbita argyrosperma 4. Meksika kökenli, daha az yaygın bir türdür 4.
- Cucurbita ficifolia 4. Lifli, tatlımsı türlerdir 4. Genellikle reçel yapımında tercih edilir 4.
Türkiye'de ise iklim ve toprağa bağlı olarak yetiştirilen kabak türlerinden bazıları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: