Elma suyu konsantresi yapmak için gerekli malzemeler: 10 adet elma (tatlı veya ekşi tercihe bağlı); 1 su bardağı su; 1 limonun suyu; 1 çay bardağı toz şeker (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Elmaları yıkayın, soyun ve çekirdeklerini çıkartın. 2. Elmaları iri parçalara kesin. 3. Elma parçalarını bir tencereye alın, üzerine suyu ekleyin ve orta ateşte elmalar yumuşayana kadar kaynatın (yaklaşık 15-20 dakika). 4. Yumuşayan elmaları bir blenderdan veya el blenderı ile püre haline getirin. 5. Elde ettiğiniz püreyi bir tülbent veya ince süzgeç yardımıyla süzerek elma suyunu ayırın. 6. Elma suyunu tekrar tencereye alın, limon suyu ekleyin ve karıştırın. 7. Karışımı kısık ateşte kaynamaya bırakın ve suyu buharlaşana kadar koyulaştırın. 8. Ocaktan alın, oda sıcaklığında soğutun, uygun bir şişeye veya kavanoza aktarın ve buzdolabında saklayın. Bu tarif, 4 elma ile de yapılabilir. Ayrıca, Hurom gibi yavaş sıkıcılar kullanarak da elma suyu konsantresi hazırlanabilir.