Elma dilimi elma yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Fırında Elma Dilimleri Tarifi: - Malzemeler: 4-5 adet elma, ½ çay bardağı limon suyu, 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 yemek kaşığı esmer şeker. - Yapılışı: 1. Elmaları yıkayın ve kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin. 2. Elma dilimlerini toz tarçın, limon suyu ve şekerle harmanlayın. 3. Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirin ve üzerine elmaları gelişigüzel koyun. 4. Önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında kuruyana kadar (yaklaşık yarım saat) tutun. 2. Kızarmış Elma Dilimleri Tarifi: - Malzemeler: 2 adet elma, 1 çay kaşığı tarçın, ½ paket kabartma tozu, ½ su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 su bardağı un, 3 su bardağı kızartma yağı, 3 yemek kaşığı esmer şeker. - Yapılışı: 1. Elmanın kabuklarını soyun ve çekirdekli kısmını çıkarıp 2-3 cm kalınlığında halkalar olacak şekilde dilimleyin. 2. Un, kabartma tozu, tarçın, şeker ve sütü bir kabın içinde karıştırın. 3. Hazırladığınız akışkan hamurun içinde elma dilimlerini karıştırın. 4. Kızartma yağını tencerede ısıtın ve iyice ısındıktan sonra elma dilimlerini kızartın. 5. Kızaran elma dilimlerinin fazla yağını süzmesi için tel ızgarada bekletin. 6. Esmer şeker ve tarçını bir kabın içinde karıştırın ve kızaran elma dilimlerini bu karışıma bulayın.