Meyve soyucu bıçak kullanımı şu adımlarla gerçekleştirilir: 1. Soyacağı elinize alın ve sap kısmının size uygun olduğundan emin olun. 2. Meyveyi veya sebzeyi kesme tahtasının üzerine yanlamasına, uçları çalışma yüzeyine yatay olacak şekilde yerleştirin. 3. Bıçağı meyvenin bir ucuna yakın bir yere yerleştirin ve posadan kaydırarak dümdüz aşağı doğru itin. 4. Meyveyi ters çevirin ve işlemi diğer uçta tekrarlayın. 5. Meyveyi, dilimlerken sabit hale getirmek için kesilmiş uçlarından birine dayayarak dikey olarak düzenleyin. 6. Bıçağı meyvenin üst ucundan tutun ve aşağı doğru dilimleyin. 7. İhtiyaçlarınıza göre dilimlemeye devam edin. Güvenlik önlemleri olarak, soyucu bıçağın keskin olduğundan emin olun, meyveyi tutmadan önce iyice kurulayın ve her zaman sağduyulu ve güvenli bir şekilde kullanın.