Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elma fermentesi yapmak için gerekli malzemeler:
- kırmızı, mümkünse organik elmalar 1;
- 3-4 adet çubuk tarçın 1;
- 1 yemek kaşığı karanfil 1;
- 1-2 yaprak lahana 1;
- 1/4 fincan kefir altı suyu 1;
- isteğe bağlı olarak küçük bir dilim zencefil 1.
Hazırlanışı:
- Elmaları yıkayıp doğrayın 1.
- Cam bir şişeye elmaları yerleştirirken aralara çubuk tarçın, zencefil ve karanfilleri ekleyin, kefir altı suyunu dökün 1.
- Şişeyi elmaların 1-2 parmak altına kadar suyla doldurun 1.
- Elmaların yüzeye çıkmaması için üstüne lahana yapraklarını kapatın ve sıkıştırın 1.
- Kavanozun ağzını kapatıp 2-3 gün kapalı bir yerde beklettikten sonra buzdolabına kaldırın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: