Buradasın
El yapımı makarna hamuru nasıl kesilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
El yapımı makarna hamurunu kesmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hamuru Açma: Dinlendirilmiş ve açılmış hamuru, unladığınız yüzeyde merdane yardımıyla olabildiğince ince bir şekilde açın 12.
- Rulo Yapma: Açtığınız hamuru ucundan başlayarak yuvarlayın ve rulo halindeyken kesin 1.
- Kesme: Kestiğiniz makarnaları elinizle dağıtarak unlu yüzeye koyup, üstüne tekrar un serperek 20 dakika kurumaya bırakın 1.
Eğer makarna kesme makinesi varsa, hamuru makineden 5-6 kez geçirerek ince bir hamur elde edip, ardından istediğiniz şekilde kesebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: