Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
El yapımı kesme makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet yumurta 3;
- 1 çay bardağı su 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 3 su bardağı un 3;
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (hamurun daha esnek olması için) 3.
Yapılışı:
- Unu derin bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın 3.
- Yumurtaları kırın, suyu ve tuzu ekleyip kenarlardan ortaya doğru alarak yoğurun 3.
- Hamur toparlanınca 5-10 dakika kadar yoğurun 3.
- Üzeri örtülü şekilde 20 dakika dinlendirin 3.
- Hamuru bezelere ayırın 3.
- Merdane ya da oklava yardımıyla unlayarak ince şekilde açın 3.
- Açtığınız hamuru hafif unlayarak üst üste koyup önce uzun diktörtgen, sonra küçük kareler veya şeritler halinde kesin 3.
- Kaynar tuzlu suda 7-10 dakika kadar haşlayın 3.
- Süzün 3.
Püf noktaları:
- Pürüzsüz ve sertçe bir hamur, açarken yırtılmadan kolayca şekil alır ve keserken düzgün görünür 3.
- Hamuru kesmeden önce hafif unlamak, parçaların birbirine yapışmasını önler 3.
- Kesilmiş hamurları temiz bir bez üzerinde en az 1 gün kurutup bez torbada veya cam kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz 3.
El yapımı kesme makarna tarifi ve yapımıyla ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: