Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu ekşili köfte yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 250 gram kıyma 12
- Yarım su bardağı ince bulgur 2
- 1 orta boy soğan (rendelenmiş) 2
- Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz 2
- Yarım çay bardağı ince kıyılmış taze nane 2
- Tuz, karabiber 2
- 1 su bardağı yoğurt 3
- 1 yumurta 3
- 2 yemek kaşığı un 3
- 6 su bardağı su veya et suyu 2
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ 2
- Kuru nane veya taze nane yaprakları 2
Yapılışı:
- İnce bulguru derin bir kaseye alın 2. Üzerine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, taze nane, tuz ve karabiber ekleyin 2.
- Kıymayı da ekleyerek malzemeleri yoğurun 2.
- Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayarak köfteleri oluşturun 2.
- Hazırladığınız köfteleri buzdolabında dinlendirin 2.
- Bir tencereye su veya et suyunu ekleyin 2. Tuz ilave ederek kaynamaya bırakın 2.
- Köfteleri bu kaynayan suya ekleyin ve köfteler pişene kadar kaynatmaya devam edin 2.
- Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın 2.
- Karışımın pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın 2.
- Pişen köftelerin olduğu tencereden bir kepçe su alıp yoğurtlu karışıma azar azar ekleyerek karıştırın 2.
- Çorbanın olduğu tencereyi ocaktan almadan önce yoğurtlu karışımı azar azar çorbaya ekleyin, sürekli karıştırarak yoğurdu çorbaya yedirin 2.
- Çorbaya limon suyunu ekleyin 2. Ekşilik miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz 2.
- Tereyağını küçük bir tavada eritin 2. Üzerine kuru nane veya taze nane yaprakları ekleyerek kısık ateşte birkaç dakika kavurun 2.
- Çorbayı kaselere alın 2. Üzerlerine nane yağını gezdirerek servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: