Buradasın
Ekşi mayalı ekmek ilk besleme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekşi mayalı ekmek ilk besleme için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Malzemeleri Hazırlayın: 50 gram ekşi maya, 50 gram un ve 50 gram ılık su gereklidir 12.
- Mayayı Oda Sıcaklığına Getirin: Buzdolabından çıkarılan mayanın oda sıcaklığına gelmesi beklenmelidir 1.
- Karışımı Yapın: Kavanozdaki mayanın üzerine un ve suyu ekleyip, bir kaşıkla pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın 1. Hamurumsu bir kıvam oluşmalıdır 1.
- Fermentasyon Aşaması: Karışımı 20-25°C sıcaklıkta bir yerde bırakın, mayanın hacmi 4-8 saat içinde iki katına çıkmalıdır 1.
- Saklama: Eğer her gün kullanılacaksa tezgah üzerinde, daha seyrek kullanılacaksa buzdolabında saklanabilir 1. Haftada bir kez beslemek yeterlidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: