Buradasın
Ekler hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekler hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 100 gram tereyağı veya margarin 123;
- 3 adet oda sıcaklığında büyük boy yumurta (küçükse 4 adet) 123;
- 1 su bardağı su 123;
- 1 su bardağı un 123;
- 1 tatlı kaşığı şeker 123;
- Yarım çay kaşığı tuz 123;
- 1 paket vanilya 123.
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye su, tereyağı, şeker, vanilya ve tuz alınır, tereyağı eriyene kadar kaynamaya bırakılır 12.
- İçine un ilave edilir ve bir tahta kaşıkla hızlıca karıştırılır 12.
- Hamur, tencerenin dibine tutunca ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır 12.
- Ilıyan hamura teker teker yumurtalar kırılır ve her biri yaklaşık 30 saniye mikserle iyice karıştırılır 12.
- Homojen hale gelen hamur sıkma poşetine alınır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine biraz aralıklı sıkılır 12.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirilir 1.
Fırınlar farklılık gösterebileceğinden pişirme işlemi kontrollü yapılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: