Buradasın
Ekler hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekler hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılış aşamaları:
- Tereyağı ve suyu bir tencereye koyarak kaynamaya bırakın 2. Kaynadıktan sonra tuzu ekleyin 2.
- Kaynayan su ve tereyağının içine unu ekleyin 2. Karışımı hızlı bir şekilde karıştırarak topaklanmasını önleyin 2.
- Hamur, tencerenin kenarlarından ayrılmaya başladığında doğru kıvama gelmiş demektir 2.
- Hamuru ocaktan alıp, 5-10 dakika kadar soğumaya bırakın 2.
- Soğuyan hamurun içine yumurtaları teker teker ekleyin 2. Her bir yumurtayı ekledikten sonra iyice karıştırın 2. Hamur, pürüzsüz bir kıvam almalıdır 2.
- Hamuru, yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkma torbası ile şekil vererek yerleştirin 2.
- Önceden ısıtılmış 200 derece Celsius fırında 20-25 dakika kadar pişirin 2. Eklerler kabarıp altın rengi alana kadar fırında kalmalıdır 2.
Ekler hamurunun yapımında, bazı tariflerde ek olarak şeker veya vanilya gibi tatlandırıcılar da kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: