Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ek gıdaya geçişte ilk olarak verilebilecek bazı besinler:
- Sebzeler: Kabak, patates, havuç, brokoli, karnabahar 25.
- Meyveler: Elma, armut, şeftali, muz 125.
- Tahıllar: Pirinç, yulaf gibi tahıllar 25.
- Yoğurt: Anne sütü veya formül mama ile mayalanmış yoğurt 35.
Ek gıdaya geçişte, bebeğin hazır olup olmadığını gözlemlemek ve doktorla danışmak önemlidir 3.
Alerji riski yüksek olan besinler (fıstık ezmesi, çilek, kiraz, domates, soya, kakao, portakal, bezelye, baharat, bal) ilk aylarda verilmemelidir 35.
Boğulma riski olan yiyecekler (sakız, kuru meyve, eritilmiş peynir, jöle, marshmallow, fıstık ezmesi) bebeklere verilmemelidir 3.
Ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: