Buradasın
Ek gıda döneminde kaynana ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ek gıda döneminde kaynana, aşağıdaki adımları takip etmelidir:
- Taze ve mevsiminde malzemeler kullanmalıdır 1. Sebzeler, meyveler ve diğer besinler katkı maddesiz olmalı, ev yapımı ürünler tercih edilmelidir 1.
- Tuz ve şeker eklememelidir 13. Bu, bebeklerin böbreklerini zorlayabilir ve sağlığını olumsuz etkileyebilir 1.
- Alerjik gıdalara dikkat etmelidir 13. Yeni bir besin denendiğinde alerji riskine karşı 3 gün beklenerek diğer besinlere geçilmelidir 13.
- Hijyen kurallarına uymalıdır 1. Kullanılan malzemeler iyice yıkanmalı ve pişirme sırasında temizliğe dikkat edilmelidir 1.
- Doktor tavsiyesini dinlemelidir 1. Özellikle ailede alerji öyküsü varsa, doktor kontrolünde hareket etmek önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: