Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dünya sonsuz pişmiş kokoreç çeşitlerine dair bilgi bulunamadı. Ancak, Türkiye'de yaygın olarak tüketilen bazı kokoreç çeşitleri şunlardır:
- Klasik kokoreç 5. Kuzu bağırsağına kuzu eti, böbrek ve ciğer gibi organ etleri karıştırılarak şişe geçirilir ve mangalda pişirilir 5.
- Çırçır kokoreç 5. Etin daha ince doğranıp bağırsağın etrafına sarılmasıyla yapılır 5.
- Bodrum kokoreci 5. Bağırsağa sadece kuzu eti doldurulup, çok az baharatla pişirilir 5.
- Adana kokoreci 5. Diğer kokoreçlere göre daha baharatlıdır, acı biber ve özel baharat karışımları kullanılır 5.
- Saray kokoreci 5. Bağırsağın içine çok daha fazla et yerleştirilerek yapılır, zengin ve yoğun bir lezzet sunar 5.
- Izgara kokoreç 5. Kokoreç doğrudan mangalda değil, ızgarada pişirilir 5.
Ayrıca, atom kokoreç, halka kokoreç ve tüm (baton) kokoreç gibi özel pişirme teknikleriyle hazırlanan çeşitler de bulunmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: