Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 1 kg dülger balığı 1
- 3 adet orta boy patates 1
- 1 adet orta boy soğan 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 adet limon 1
- 2 adet defne yaprağı 1
- 6 adet tane karabiber 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- Yarım demet maydanoz 1
- Yeterince tuz 1
Yapılışı:
- Dülger balığını temizleyin 1.
- Balığın büyüklüğüne uygun bir fırın kabı alın ve en alta fırça ile yağ sürün 1.
- Halka halka doğranmış patatesleri ve soğanları dizin 1.
- Balığı patateslerin üzerine yerleştirin, tuz ve tane karabiber serpin 1.
- Balığın üzerini limon dilimleriyle kaplayıp, defne yapraklarını koyun 1.
- Üzerine bir kat daha patates yerleştirin, tekrar tuz ve tane karabiber serpin 1.
- Üzerine erimiş tereyağı gezdirin 1.
- Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin 1.
- Servisten önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: