Buradasın
Dr. Oetker irmik helvası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dr. Oetker İrmik Helvası Tarifi:
Malzemeler:
- 1 paket Dr. Oetker İrmik Helvası 24
- 2 su bardağı su 1
- 0,5 çay bardağı sıvı yağ 1
- 5 top vanilyalı dondurma 1
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı (isteğe bağlı) 5
Hazırlanışı:
- Çam fıstıklarını yağsız tavada kavurun 1.
- Su ve sıvı yağı bir tencereye alıp kaynatın 12.
- Üzerine irmik helvası karışımını ve çam fıstıklarını ekleyip karıştırarak pişirin 1.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın 1.
- Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın, birkaç kez alt üst karıştırın ve kapağını kapatıp 20-25 dakika dinlendirin 1.
- İrmik helvasını küçük kaselere doldurun 1. Ortalarını kaşığın tersi ile çukurlaştırıp birer top dondurma koyun 1.
- Dondurmanın üzerine de bir miktar irmik helvası koyup servis tabağına ters çevirin ve kaseyi çıkarın 1.
- Bekletmeden servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: