• Buradasın

    Donat hamuru mayalandıktan sonra ne yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Donat hamuru mayalandıktan sonra, hamurların her iki tarafını da 45 saniye pişirmek gerekir 1.
    Daha sonra:
    1. Ortaları yuvarlak bir aparatla kesilir ve hazırlanan hamurlar kızgın yağda arkalı önlü kızartılır 23.
    2. Kızartılan hamurlar, kağıt havlu koyulmuş bir tabağa alınır 2.
    3. Çikolata benmari usulü eritilir ve ılıyan donatlar çikolataya batırılıp, istenilen şekilde süslenir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Donat hamuruna ne konur?

    Donat hamuruna aşağıdaki malzemeler konur: 3 bardak un; 2 adet yumurta; 3 kaşık yoğurt; 1 bardak lor peyniri; 1 paket kabartma tozu; 1 fincan pudra şekeri; Sıvı yağ (yarısı hamura, kalanı kızartmak için).

    Mayalı donut kaç saat bekletilir?

    Mayalı donut hamuru, en az 1 saat bekletilmelidir.

    Orjinal donat hamuru kaç dakika mayalanır?

    Orjinal donat hamurunun mayalanma süresi 30 dakikadır.

    Mayalanan hamur neden buzdolabında saklanmalı?

    Mayalanan hamurun buzdolabında saklanması, hamurun fermente olmasını geciktirmek ve mayanın aktivitesini yavaşlatmak için yapılır. Bu, hamurun daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Ayrıca, buzdolabında saklanan mayalı hamur, kullanım kolaylığı sağlar; ihtiyaç duyulduğunda 2-3 gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletilen hamur, gerektiğinde çıkarılarak kullanılabilir.

    Donutun mayası nasıl olmalı?

    Donut yapımında maya olarak kuru maya veya yaş maya kullanılabilir. Maya karışımı şu şekilde hazırlanmalıdır: 1. Ilık su ve mayayı küçük bir kasede karıştırın. 2. Mayanın aktif hale gelmesi için 5 dakika bekleyin. Daha sonra bu karışıma süt, şeker, tuz, yumurta, sıvı yağ ve unu ekleyip yoğurarak hamuru oluşturun.

    Donut hamuru nasıl yapılır?

    Donut hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı un; 3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu; 1/4 tatlı kaşığı karbonat; 1/2 tatlı kaşığı tuz; 1/3 su bardağı esmer şeker; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 yumurta; 1/2 su bardağı süt; 1/2 tatlı kaşığı sıvı vanilya. Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabına un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve esmer şekeri koyup mikserle 2 dakika çırpın. 2. Tereyağını bir tavada kahverengi renk alana kadar yakın. 3. Başka bir kapta yumurta, süt ve sıvı vanilyayı çırpın. 4. Sıvı karışımı unlu karışıma ekleyerek tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. 5. Sonra içine yanık tereyağını ilave edin ve iyice karıştırın. 6. Elde ettiğiniz hamuru sıkma torbasına alın ve yağlanmış metal donut kalıplarına eşit bir şekilde paylaştırıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 9 dakika pişirin. 7. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp servis tabağına alın.

    Donut hamuru piştikten sonra nasıl saklanır?

    Donut hamuru piştikten sonra şu şekillerde saklanabilir: 1. Oda Sıcaklığında: Pişmiş donutlar, hava geçirmez bir kapta veya folyo ile sarılmış olarak oda sıcaklığında 1-2 gün saklanabilir. 2. Buzdolabında: Uygun şekilde saklandığında, içinde krema olmayan donutlar buzdolabında yaklaşık 1 hafta dayanabilir. 3. Dondurucuda: Donutları alüminyum folyo veya buzdolabı poşetine sararak dondurucuya koyabilirsiniz. Bu şekilde saklandıklarında, içi krema dolu olanlar yaklaşık 2-3 ay boyunca tazeliğini korur.